Advertisement
Inloggen

Recept voor spinazie-ricottataart

Recept voor spinazie-ricottataart
13 06 2017 -

Heerlijk zo'n hartige taart met spinazie en ricotta. Met een tomatensalade maak je het helemaal af!


Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
- 250 g ricotta
- 4 eieren
- 75 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 400 g wilde spinazie, grof gesneden

Extra: ingevette quichevorm (24 cm doorsnee)

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg; druk de naden goed aan. Klop in een kom de ricotta los met de eieren en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.  Verhit de olie in een grote pan of wok en fruit de ui op matig vuur 3-4 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de groente net is geslonken. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet of zeef. Meng de spinazie door de ricotta. Schep het ricotta-spinaziemengsel in de deegbodem. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart voor het aansnijden 10 minuten staan. Lekker met een tomatensalade.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 35 minuten oventijd en 10 minuten rusten.

TIP Wilde spinazie is iets grover dan gewone bladspinazie. Het bevat ook iets minder vocht, waardoor je het goed kunt roerbakken en gebruiken als vulling voor hartige taart.

Tell us what you think

 Reacties

Cool! Je mag als eerste je reactie achterlaten!

Mobiel Standaard