Advertisement
Inloggen

Gebroken poeder? Zo herstel je het weer

Gebroken poeder? Zo herstel je het weer
17 03 2017 -

Je poedert je gezicht en laat per ongeluk het doosje poeder vallen. Zonde, de poeder is gebroken. Gelukkig kun je dit makkelijk herstellen en wij vertellen hoe.


Deze truc kun je toepassen bij oogschaduw en poeders voor je gezicht (bijvoorbeeld blush).

Dit heb je nodig
-Flesje alcohol (koop je bij bijvoorbeeld Kruidvat of Etos)
-Bot mesje
-Theelepel
-Tissue
-Rond voorwerp als dop of muntje

Aan de slag
1. Maak met behulp van het mesje de poeder zo fijn mogelijk, ook de poeder die heel is gebleven. Dit kan in het make-up doosje zelf, maar ook in een klein plastic bekertje. Als je voor deze optie kiest, stop je de poeder na het fijn maken weer voorzichtig terug in het make-up doosje.

2
. Voeg nu een kleine hoeveelheid alcohol toe met behulp van de theelepel. Je hebt genoeg alcohol toegevoegd als je merkt dat je de poeder een beetje kunt smeren.

3. Smeer de poeder met behulp van het mesje vlak.

4. Leg vervolgens de tissue over de poeder en druk aan met een ronde dop of muntje ter grootte van het oppervlak poeder. De tissue zal de overtollige hoeveelheid alcohol opnemen en door aan te drukken ziet de poeder er weer netjes uit.

5. Laat de poeder nu goed drogen. Door de alcohol is de kleur tijdelijk wat donkerder geworden. Als de poeder is opgedroogd, zie je weer de oorspronkelijke kleur.  

Tell us what you think

 Reacties

Cool! Je mag als eerste je reactie achterlaten!

Mobiel Standaard