Advertisement
Inloggen

Maak je eigen gezichtsmaskers

Maak je eigen gezichtsmaskers
19 05 2017 -

Je kunt gezichtsmaskers kopen in drogisterijen, bij beautysalons en zelfs bij de schoonheidsspecialiste, maar zelf maken is veel leuker. Tijd om de badkamer te verruilen voor de keuken!


Er is niets fijners dan jezelf af en toe flink in de watten te leggen en je huid optimaal te verzorgen met een lekker gezichtsmasker. Een gezichtsmasker maak je zelf heel gemakkelijk met je eigen huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. De meeste maskers hebben maar 3 ingrediënten nodig en zijn binnen 5 minuten klaar! Vriendin zet een aantal makkelijke recepten voor je op een rij.

Honing en yoghurtmasker voor alle huidtypen
Dit masker is geschikt voor alle huidtypen. Meng in een schaaltje 2 theelepels honing en 1 eetlepel yoghurt. Smeer het mengsel op een schone en droge huid en laat het 15 minuten intrekken. Spoel daarna af met lauw water. De honing maakt je huid lekker zacht en de yoghurt heeft een reinigende werking en helpt bij puistjes en mee-eters.

Wortel en honingmasker voor de onzuivere huid
Kook in een pannetje met water 2 of 3 grote wortels helemaal gaar. Pureer de wortels samen met 4 theelepels honing helemaal fijn en laat het mengsel afkoelen. Zodra het helemaal afgekoeld is smeer je het mengsel op een schone en droge huid en laat je het 10 tot 15 minuten intrekken. Spoel het daarna af met lauw water.

Aardbei, yoghurt en honingmasker voor een vette huid
Dit aardbeienmasker ruikt niet alleen heerlijk, het verkleint je poriën en reinigt de vettere huid. Meng in een kom 5 aardbeien, 1 eetlepel yoghurt en 1 theelepel honing en prak de aardbeien helemaal fijn. Smeer het mengsel op je gezicht en laat dit masker 10 tot 15 minuten intrekken. Spoel daarna af met lauw water.

Citroen en eimasker voor een vette huid
Niet alleen aardbeien maar ook citroen en ei beschikken over een ingrediënt dat zorgt voor een goede reiniging van de vette huid. Pers een halve citroen uit en meng dit met het ei. Laat het mengsel even een halfuurtje rusten zodat het ei en het vocht van de citroen goed tot elkaar komen. Laat het masker 20 minuten intrekken op je gezicht en spoel daarna af met lauw water.

Avocado, citroen en honingmasker voor een droge huid
Een avocado heeft veel gezonde en waardevolle oliën die een positieve werking hebben op een droge huid. Meng een halve avocado met 1 eetlepel honing. Prak de avocado helemaal fijn en laat het mengsel 20 tot 25 minuten intrekken op je gezicht. Spoel daarna af met lauw water.

Banaan, honing en citroenmasker voor een droge huid
Banaan is een natuurlijke vochtinbrenger, waardoor het heerlijk is voor mensen met een droge huid. Meng 1 rijpe banaan, 1 theelepel honing en paar druppels citroensap. Smeer het mengsel op je gezicht, laat het 15 minuten intrekken en spoel daarna af met lauw water.

Tell us what you think

Welk masker wil jij proberen?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Moemsy za 5 jul '14 19:49

  Reactie: Citroen en eimasker
  Reageer!
  Lekker makkelijk

  Dit is niet ok!

 • corrie.verbeek di 8 jul '14 13:06

  Reactie: Banaan, honing en citroenmasker
  Reageer!
  citroen is goed voor je huid honing en banaan is lekker

  Dit is niet ok!

 • hanny.richtervanbuiten.7 wo 9 jul '14 16:44

  Reactie: Geen enkele
  Reageer!
  Daar heb ik geen geduld voor.

  Dit is niet ok!

 • maryvonne.verreyde vr 18 jul '14 00:07

  Reactie: Wortel en honingmasker
  Reageer!
  Wortel en honingmasker

  Dit is niet ok!

 • oOo_Liesje_oOo za 3 jun '17 19:23

  Reactie: Honing en yoghurtmasker
  Reageer!
  Mijn dochter en ik geven elkaar graag mas,ers. Leuk om op deze manier zelf een masker in elkaar te mixen

  Dit is niet ok!

Mobiel Standaard